Emonia

Poiščite vsebino, ki vas zanima

Iščite po delih telesa

Trn v peti

Petni trn je kostni izrastek na področju petnice. Običajno se pojavi na podplatnem delu petnice, lahko pa tudi na predelu priraščanja Ahilove tetive na petnico. Pojavi se pri približno 15 % ljudeh, pogosteje pa pri osebah s prekomerno telesno maso, abnormalno biomehaniko stopala, plantarnim fasciitisom, artritisom in pri starejših.  

Preberite več

Zvin gležnja

Lateralni zvin gležnja je ena izmed najpogostejših mišično-skeletnih poškodb pri posameznikih, ki se ukvarjajo z rekreativnim ali tekmovalnim športom. Kljub visoki prevalenci in resnosti simptomov, ki lahko sledijo akutni epizodi zvina, zvin gležnja pogosto napačno velja kot benigna poškodba, ki se hitro reši s kratkoročnim zdravljenjem.

Preberite več

Mortonov nevrom

Mortonov nevrom predstavlja fibrozo (zadebelitev) interdigitalnega živca na stopalu. Najpogosteje se pojavi v 3. in 2. medprstnem prostoru. Največkrat prizadene ženske srednjih let, ki pogosto nosijo ozke čevlje ali visoke petke.

Preberite več
Mortonov nevrom

Bolečina v predelu pete

Bolečina v predelu pete prizadene 4-7 % populacije in lahko močno omeji posameznika pri opravljanju vsakodnevnih aktivnosti. Najpogosteje je vzrok za bolečino plantarna fasciopatija, težave pa lahko povzroča tudi atrofija maščobne blazinice pod petnico, stresni zlom petnice ali utesnitev živcev.

Preberite več
bolečine na predelu pete