Članki s področja fizioterapije,
ki temeljijo na sodobni znanstveni
literaturi

Raziščite več
Emonia

Poiščite vsebino, ki vas zanima

Iščite po delih telesa

Gleženj in stopalo

Hrbtenica

Koleno

Komolec

Medenica in kolk

Ramenski obroč

Zapestje in roka

Ledvena spinalna stenoza

Pri spinalni stenozi gre za zožitev hrbteničnega kanala ali odprtin, skozi katere izhajajo živci, kar lahko povzroči pritisk na živčne in žilne strukture ter s tem povezane težave. Običajno gre za posledico degenerativnih sprememb na področju medvretenčnih ploščic in fasetnih sklepov (majhnih sklepov med vretenci).

Preberite več

Osteoartritis kolena

Osteoartritis kolena prizadene celoten kolenski sklep – zanj je značilna obraba hrustanca, preoblikovanje kosti, tvorba kostnih izrastkov, vnetje sklepa in izguba normalne funkcije sklepa. Običajno se pojavi po 50. letu starosti, v primeru travmatskih poškodb sklepa pa lahko že prej.

Preberite več
Osteoartritis kolena

Trn v peti

Petni trn je kostni izrastek na področju petnice. Običajno se pojavi na podplatnem delu petnice, lahko pa tudi na predelu priraščanja Ahilove tetive na petnico. Pojavi se pri približno 15 % ljudeh, pogosteje pa pri osebah s prekomerno telesno maso, abnormalno biomehaniko stopala, plantarnim fasciitisom, artritisom in pri starejših.  

Preberite več

Zvin gležnja

Lateralni zvin gležnja je ena izmed najpogostejših mišično-skeletnih poškodb pri posameznikih, ki se ukvarjajo z rekreativnim ali tekmovalnim športom. Kljub visoki prevalenci in resnosti simptomov, ki lahko sledijo akutni epizodi zvina, zvin gležnja pogosto napačno velja kot benigna poškodba, ki se hitro reši s kratkoročnim zdravljenjem.

Preberite več

Iliotibialni sindrom

Iliotibialni sindrom je preobremenitvena poškodba, ki se kaže kot bolečina na zunanji strani kolena. Pogosto za tem sindromom trpijo tekači, kolesarji oziroma atleti, ki se ukvarjajo z vzdržljivostnimi športi.

Preberite več
Tekaško koleno